Sam_Leeswijzer-iconen vlag.png
 
 

Sams leeswijzer

Hoe kies je nou het allerleukste boek? Sam helpt je graag! Met zijn leeswijzer zie je meteen welk boek het best bij je past. Bekijk hieronder alle iconen uit Sams leeswijzer.

Sam2.png
Sam_Boekencollectie.png
Sam_Leeswijzer-iconen vlag.png
icon.png

Samen lezen

Heerlijk om voor te lezen! Samen lezen is gezellig en fijn. Het versterkt de band met je kind en vormt een goede basis voor zelfvertrouwen.

LEESWIJZER4.png

Oog-handcoördinatie

Je kind wordt gestimuleerd ogen en handen tegelijkertijd te gebruiken, waarbij de ogen de handen sturen. Dit stimuleert de motorische ontwikkeling van je kind.
 

LEESWIJZER7.png

Lichteffect

Een lichteffect geeft het boek een extra dimensie. Het prikkelt de nieuwsgierigheid en het concentratievermogen van je kind.

icon2.png

Combineren en begrijpen

Laat je hersens maar eens goed kraken. Je kind wordt uitgedaagd om zich te concentreren, vragen te beantwoorden en verbanden te leggen.

LEESWIJZER5.png

Fantasie en magie

Deze boeken prikkelen het voorstellingsvermogen. Fantaseren helpt je kind de wereld te begrijpen en stimuleert de creativiteit.

LEESWIJZER8.png

Geluid

Je kind wordt blij verrast door een grappig geluidseffect! De interactie maakt het lezen extra leuk en zorgt dat je kind zijn of haar aandacht lang(er) vasthoudt. 

icon3.png

Spelen en ontdekken

Boeken met een extra speelelement, zoals pluchen armpjes. Hiermee beleeft je kind het verhaal spelenderwijs. De interactie draagt bij aan de sociale ontwikkeling.

LEESWIJZER6.png

Voelen en ontdekken

Ontdekken doe je ook met je handen! Boeken met dit icoon zetten de tastzintuigen van je kind op scherp door ze verschillende texturen te laten voelen.